Menu

Aanmelden voor de Grote Avond van het SGDB?

Dat kan via dit formulier vanaf 8 september 13:15 uur t/m 15 september 23:59 uur. Hieronder vind je een kort overzicht van wat de disciplines inhouden. We hopen op veel aanmeldingen! :-)

De musical wordt dit schooljaar opnieuw begeleid door Vo, Sn, Js en Cm. Zij worden dit jaar bijgestaan door twee nieuwe collega's: Fb en Os. Welkom bij het musicalteam!

De disciplines

Dans

Dans je zelf, heb je ooit gedanst of vind je het simpelweg gewoon heel leuk om te dansen? Dan is de dansgroep misschien wel iets voor jou!

Je krijgt verschillende dansen aangeleerd en bij iedere dans mag je in een andere rol kruipen. Erg leuk, want zo maak je veel verschillende hoeken van het verhaal mee. Je zult ook allerlei stijlen dansen, want we proberen het altijd een beetje af te wisselen. Dus of je nou hiphop of klassiek ballet gewend bent, dat maakt helemaal niks uit. 

Decor

De decorgroep is onderverdeeld in verschillende subgroepen en is dus op zoek naar verschillende talenten: handige doeners die toneelknecht willen zijn en creatieve denkers voor het maken en ontwerpen van het decor. Bovendien is de decorgroep ook verantwoordelijk voor de sfeer en aankleding van de aula.

Kleding

Voor en tijdens de voorstellingen zijn wij druk bezig om de juiste personages op het juiste moment in de juiste kleding en in de juiste make-up op het podium te krijgen. Dus, vind je het leuk mee te denken over hoe de verschillende rollen eruit moeten gaan zien? Ben je wel eens in de weer met naald en draad? Wil je helpen met de grime bedenken en aanbrengen? Dan is de discipline kleding misschien iets voor jou! 

Muziek

Elk jaar wordt onze musical begeleid door een volledig live orkest van leerlingen (en 1 docent). Bespeel je een muziekinstrument en lijkt je het leuk om in een musicalorkest te zitten? Doe dan auditie! Vragen? Neem contact op met meneer Van Straaten. In het bovenstaande filmpje vind je de instrumenten die we zoeken voor de musical van 2024. 

PR

Deze groep roept creatieve mensen op zich te melden en ja, dat kun je zo breed opvatten als het klinkt: we zoeken schrijvers, Instagrammers, Tiktokkers, fotografen, tekenaars en grafisch vormgevers. Je houdt je bezig met het bekendmaken van de musical binnen en buiten de school. Nieuwsgierig en geïnteresseerd? Meld je dan vooral aan!

Spel (rol en ensemble)

Houd jij van acteren en zingen? Sta jij graag op het podium? Doe dan auditie voor spel! Wanneer je auditie wil doen voor een (hoofd)rol, betekent dit dat je een solo moet kunnen zingen en een monoloog moet kunnen spelen. Een spelrol in het ensemble betekent dat je speelt en zingt in een groep en zorgt voor de achtergrondsetting van verschillende scenes. Je kunt auditie doen voor beide. Je auditie bestaat uit een stukje spel (acteren) en zang. 

Techniek

Een productie kan nog zo goed zijn, maar zonder licht en geluid heeft een publiek daar niets aan! Als je je graag achter de schermen belangrijk wilt maken, is de techniekgroep misschien een leuke groep voor jou. We zoeken mensen die gemotiveerd en/of leergierig zijn. Je hoeft dus niet op de hoogte te zijn van de werking van theatertechniek, je krijgt begeleiding van een professionele technicus.

Helaas kunnen we niet altijd iedereen tevreden maken met een plekje in de musical. Je zult dus bij alle disciplines auditie moeten doen. Houd daar dus rekening mee.

Zodra de inschrijving gesloten is, krijg je meer informatie over de audities en sollicitaties via Magistermail.